Skip to content

Piiritoimisto tiedottaa (päivitetty 2.10.2022)

Arvoisat piirin jäsenet ja luottamushenkilöt

Syksy etenee ja illat pimenevät. Nyt on siis hyvä aika panostaa yhteiseen tekemiseen yhdistyksissä. Yhdessä on mukavaa mennä vaikka liikkumaan niin kuin olen muutamia kertoja todennut aiemminkin. Tällaisesta tapahtumasta saa muuten tapahtumapisteitä niin liiton kuin piirin toimintakilpailuissa. Ei muuta kuin paikka ja aika jäsenistölle tiedoksi ja matkaan.

Piirin syyskokous 3.11.2022 lähestyy ja muistutankin yhdistyksiä ilmoittautumisesta kokoukseen 27.10.2022 kuluessa. Muistutan myös valtakirjoista: Jokaisella yhdistyksellä on yksi ääni jäsenistön alkavaa sataa jäsentä kohden. Kokouskutsu on seuraavassa parivartiossa ja myös tämän viestin linkin takana Syyskokouskutsu.

Toimikuntien suhteen on ollut kovin hiljaista tänä vuonna näin piiritoimiston näkökulmasta. Kannustankin tässä kaikkia toimikuntia aktivoitumaan vielä loppuvuonna jos ei muuten, niin laatimaan ensivuoden toimikunnan kokoonpanon mukaan lukien puheenjohtajan ja sihteerin nimeäminen. Toimikuntien tulee lähettää vuoden 2023 toimikunnan kokoonpanoesitykset piiritoimistoon VIIMEISTÄÄN 7.11.2022 kuluessa, jotta kokoonpanot voidaan hyväksyä vuoden viimeisessä Piirien Yhteisessä Työvaliokunnassa 9.11.2022. Toimikuntien työn tarkoitus ja toimikunnat niiden tämän vuoden kokoonpanoineen on ”Toimikunnat” -sivulla.

Tapahtumakalenterista ja vuosikellosta muistutan yhdistyksiä seuraavasta huomionosoitusesityksestä, joka on esitys sotilasansiomitalista. Esityslomake löytyy https://varsinais-suomen-reservilaispiiri.reservilaisliitto.fi/etusivu/hallinto/materiaalipankki/ -sivulta. Esitys täytettynä pitää olla piiritoimistossa VIIMEISTÄÄN 1.11.2022 kuluessa.
Samalla muistutan vuoden viimeisistä projektitukiesityksistä, jotka pitää olla liitossa sähköisesti lähetettynä VIIMEISTÄÄN 15.11.2022 mennessä. Lisäksi pyydän lähettämään piiritoimistoon yhdistysten muuttuneet jäsenmaksuosuudet vuoden 2023 osalta 15.11.2022 kuluessa, jotta voin ilmoittaa muutokset liittoon ajoissa. Liiton sekä piirin jäsenmaksut ja lehtimaksut säilyvät vuonna 2023 samoina kuin kuluvana vuonna 2022. Jos yhdistyksestä ei kuulu mitään em. päivämäärään mennessä, tulkitsen jäsenmaksuosuuden pysyvän ennallaan.
Hyvää syksyn jatkoa.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hyvät ystävät.
Syksy on nyt tosiaankin kulman takana säidenkin muuttuessa koleampaan suuntaan. Siis mikä hyvä tekosyy järjestää toimintaa yhdistyksissä jäsenistölle!! Olin seuraamassa (koska kuntopiikki ja herkistelykausi eivät osuneet kohdalleen) Piirien pistooliampumajuoksu- ja parisprinttikilpailua Vaskiossa 24.8.2022. Kilpailijoita oli ilahduttavasti, vaikka toki monta olisi vielä mahtunut mukaan samoilla, hyvin hoidetuilla järjestelyillä. Eli kannattaa seurata kilpailukalenteria ja yhdistysten tapahtumakalentereita ja mennä mukaan; ei se voitto kilpailuissa ole tärkeintä, vaan mukava yhdessä olo ja kavereiden tapaaminen.
Muutama huomioitava asia yhdistyksille ja jäsenistölle syyskautta ajatellen:
– Erilaisia huomionosoituksia on mahdollisuus esittää vielä syksyllä. Eri huomionosoitusten ohjeet ja esityslomakkeet on päivitettynä ”Materiaalipankki” välilehdellä.
– V-S Reserviläispiirin syyskokous on 3.11.2022 alkaen klo 1730 kahvituksella ja valtakirjojen tarkastuksella Heikkilän sotilaskodissa. Tervetuloa!!
– Messukärry on ollut ja on ilahduttavasti liikkeellä. ”Materiaalipankki” välilehdellä on päivitettyä tietoa materiaalin varaamisesta ja käytössä olevasta materiaalista. Käyttäkää materiaalia, se on teitä varten.
– Osalla jäsenistä on vielä tämän vuoden jäsenmaksu maksamatta. Yhdistysten puheenjohtajilla on tiedot maksamattomista jäsenistä ja liitolta tulee vielä lähiaikoina toinen karhulasku. Maksakaa, jos haluatte olla jäseniä ja mm saada Parivartion postilaatikkoonne jatkossakin. Lehden laadukas sisältö ja ulkoasu on pitkälti riippuvainen jäsenmaksun osana olevasta lehtimaksusta.
– Parivartioon liittyen, jos yhdistyksenne haluaa parantaa talouttaan, niin hankkikaa Parivartioon ilmoituksia. Yhdistykseelle palautetaan puolet hankituista ilmoitustulosta. Aiemmin tämä prosessi oli rikki, mutta nyt se on taas kunnossa. Ilmoitushinnat löytyvät Parivartion mediakortista ”Tiedotus” välilehdestä.
– Päivitetty tapahtumakalenteri (v1.1) löytyy ”Ajankohtaista” osiosta ”Piirien yhteiset tapahtumat” välilehdestä
– Piiritoimisto ON SULJETTU 2. – 8.9.2022 toiminnanjohtaja kertausharjoituksen vuoksi. Pyydänkin asiaoimaan ennakkoon tai suomaan viiveen vastauksissa s-postissa. Puhelimen joudun pitämään suljettuna ko ajan.

Hyvää ja toimeliasta syksyä!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hyvät ystävät – syksy on kulman takana (julkaistu 22.8.2022)
Siksi on hyvä suunnata katseet tulevaan syyskauteen ja toimintaan yhdistyksissä ja piirissä. Päivittyvässä tapahtumakalenterissa on tietoja syksyn tapahtumista, kilpailukutsut -osiossa tietoja lähestyvistä kutsuista ja toki yhdistykset voivat järjestää jäsenilleen myös muita tapahtumia. Esimerkkinä piritason tulevista tapahtumista ovat piirien yhteisen nuoriso- ja osaamistoimikunnan työn alla olevat arjen varautumisen -koulutus ja tiedustelun perusteet -koulutus. Näistä tarkemmin myöhemmin tällä kanavalla.
Syyskuussa on taas käynnissä perinteinen maaottelumarssin muistomarssi. Lisätietoja tämän linkin kautta Maaottelumarssi 2022. Piirihallitukset päättivät haastaa piirien yhdistykset osallistumaan marssiin. Aktiivisimmat yhdistykset suhteutettuna jäsenmäärään tullaan palkitsemaan pienellä rahasummalla piireittäin. Haastekilpailussa on tasapuolisuuden vuoksi kolme luokkaa kummassakin piirissä: alle 50 jäsentä, 51-150 jäsentä ja yli 150 jäsentä. Myös liitot palkitsevat aktiivisimmat yhdistyksen ja piirit.
Aktiivista syksyn odotusta kaikille yhdistyksile ja jäsenille.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jäsenille ja yhdistyksille (julkaistu 11.8.2022)
Syyskausi piirien toiminnassa on alkamassa. Se tarkoittaa yhdistystenkin toiminnan elpymistä kesälomien jälkeen erilaisten tapahtumien ja kokousten merkeissä. Muistutuksena todettakoon, että piirien messukärry on varattavissa yhdistysten tapahtumiin piiritoimiston kautta. Kärryn varustusta on lisätty kesän aikana neljällä uudella tuolilla ja kahdella uudella pöydällä. Lisäksi tarkennuksena todettakoot, että isompi teltta on 4×8 metriä, eikä aiemmin virheellisesti ilmoittamani 4×6 metriä.
Yhdistysten toiminnan kannalta tämän hetken akuuttina asiana ovat Vapaudenristin Ritarikunnan huomionosoitusesitykset sekä upseeriylennysesitykset maanpuolustuksellisista ansioista. Nämä esitykset pitää olla piiritoimistossa VIIMEISTÄÄN 18.8.2022. Tarvittavat lomakkeet esitysten tekemiselle löytyvät ritarikunnan, liittojen ja/tai piirien sivustoilta. Tarvittaessa olkaa yhteydessä piiritoimistoon lomakkeiden, ohjeiden ja avun saamiseksi. Seuraavat huomionosoitusesitykset (Reserviläisurheiluliitto, aliupseeri- ja miehistöylennykset maanpuolustuksellisista ansioista sekä vuoden reserviläinen ja reserviläismalliyhdistys) pitää olla piirien toimistossa VIIMEISTÄÄN 15.9.2022. Vuoden viimeinen huomionosoitusesitys (sotilasansiomitali maanpuolustuksellisista ansioista) pitää olla piirien toimistossa VIIMEISTÄÄN 15.10.2022. Muistutuksena vielä, että itse itselleen ei voi esitää huomionosoitusta tai ylennystä, vaan esitys pitää olla yhdistyksen tai piirin tekemä.
Parivartio 4/22 ilmestyy viimeistään 19.8.2022 johtuen Postin palvelualenemasta. Lehdessä on taas paljon mielenkiitoista luettavaa. Kannustakin kaikkia jäseniä laittamaan piiritoimistoon julkaistavaksi tarkoitettuja juttu mm. erilaisista tapahtumista ja kilpailuista. Pidetään yhdessä Parivartio maan laadukkaimpana piirilehtenä. Kannustan myös yhdistyksiä hankkimaan lehteen ilmoituksia. Hankittujen ilmoitusten maksuista puolet palautetaan yhdistykselle (tämä järjestelmä oli hieman rikki, mutta toimii taas). Siinä helppo tapa kartuttaa yhdistyksen kassaa. Seuraava Parivartio (5/22) ilmestyy 19.10.2022 (aineistopäivä 30.9.2022), ellei Postin palvelualenema syvenny lisää.
Hyvää ja aktiivista syksyn alkua.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
RESUL hakee jotos-kehittäjää. Jos kiinnostuit asiasta, niin tutustu liitteeseen. Jotoskehittäjä
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Arvoisat jäsenet (julkaistu 15.7.2022)
Kesä on jo puolessa ja olemme saaneet nauttia perinteisestä Suomen suvesta sateineen, ukkosineen ja paisteineen. Toivottavasti olette nauttineet tähän astisesta ja Mamban laulun sanoja lainatakseni ”vielä on kesää jäljellä”.
Tiedoksenne saatettakoot, että johtuen Telian sähköpostin kapasiteetin rajoituksista ja muista ”ominaisuuksista”, olen siirtynyt käyttämään uutta sähköpostia (toiminnanjohtaja.vsrespiirit@gmail.com). Vanha sähköposti toimii vielä toistaiseksi, mutta siinä on ”poissaoloilmoituksena” viesti ”Tämä sähköposti ei ole enää käytössä. Uusi sähköpostiosoite on toiminnanjohtaja.vsrespiirit@gmail.com”. Pyydän välittämään tätä tietoa eteenpäin, jotta mahdolliset yhteydenotot saavuttavat minut ja piirien toimiston.
Messukärry ja piirien esittelymateriaali mukaan lukien Eko-aseet ovat olleet kiitettävästi yhdistysten käytössä. Kannustakin yhdistyksiä osallistumaan paikallisiin tapahtumiin ja varaamaan kärryä ja aseita toiminnan esittelyyn. Lähiviikkoina kärryn varustusta tulen ”kehittämään” hankkimalla sinne kaksi uutta pöytää ja neljä uutta taittotuolia vanhojen lisäksi/tilalle.
Hyvää kesän jatkoa kaikille!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hyvät yhdistysten toimihenkilöt ja piirin jäsenet (julkaistu 10.6.2022)
Kesä on alkanut ja toiminta hieman hiljenee kesäkauden ajaksi. Erilaisia urheilutapahtumia ja -kilpailuja sekä tapahtumia on kuitenkin kesäkaudenkin aikana. Tähän liittyen sivustolle on lisätty uusia kilpailukutsuja (Ajankohtaista => Kilpailukutsut, päivitetty 10.6.2022) sekä ohjeet ns messukärryn sekä muun piirien ja liiton esittelymateriaalin varaamisesta (Reserviläispiiri => Materiaalipankki => 4. Messukärry ja esittelymateriaali). Kannustan yhdistyksiä osallistumaan erilaisiin kylä- ja muihin tapahtumiin ja varaamaan mukaan em. materiaalia.
Kuten aiemmin todettua, niin piiritoimisto palvelee koko kesän (pl Juhannusviikko), mutta kannattaa olla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla etukäteen, jos haluaa toimistoon sisälle tai fyysistä tapaamista.
Rentouttavaa kesää kaikille jäsenille ja teidän läheisillenne.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Arvoisat jäsenet (julkaistu 25.5.2022).
Kevät on edennyt jo pitkälle ainakin kalenterin mukaan ja kesä on edessä. Kevätkauden iso ponnistus, Piikkiö-Kaarinan Reserviupseerien ja Kaarina-Piikkiön reserviläisten järjestettäväksi suunniteltu piirien taitokilpailu 30.5.2022 jouduttiin valitettavasti siirtämään syksyyn vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Kilpailuorganisaatio on tehnyt kovasti valmisteluita hienon tapahtuman järjestämiseksi ja siksi haluan kiittää organisoijia tähän asti tehdystä työstä ja toivon, että intoa riittää siihen, että kilpailu saadaan pidettyä tulevan syksynä. Toivonkin samalla, että yhdistykset valmistautuvat asettamaan joukkueen syksyn kilpailuun. Kun päivä on varmistettu, niin ilmoitan siitä täällä ja muistutan asiasta myös yhdistysten puheenjohtajia.
Toiminta hiljenee kesän ajaksi, mutta syksyllä jatkamme taas yhdessä maanpuolustustahdon ja -taitojen ylläpitoa. Myös ajatuksia toiminnan kehittämisestä otan mielelläni vastaan, jotta jäsenistölle saadaan muutakin vastinetta jäsenmaksulle kuin eriomainen piirilehti. Erityisesti kannustan nuoria jäseniä tuomaan rohkeasti esille ajatuksia toiminnasta niin yhdistyksissä kuin piiritasolle.
Piiritoimisto palvelee koko kesän, mutta kannustan olemaan yhteydessä ennakkoon puhelimella tai sähköpostilla, jos on tarvetta fyysiseen tapaamiseen toimistolla tai on tarve saada jotain toimistolta.
Hyvää kesää kaikille jäsenille ja teidän läheisillenne.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Arvoista yhdistysten toimihenkilöt ja jäsenet. On ilmaantunut, että reserviläisten näkemyksiin käynnissä olevaan turvallisuusratkaisukeskusteluun pyritään vaikuttamaan eräiden henkilöiden lähettämillä sähköposteilla tai sosiaalisen median keskusteluissa kohdentaen tätä vaikuttamista henkilökohtaisilla some-viesteillä. Jokaisella on perustuslaillinen oikeus ja vapaus olla esimerkiksi liittoutumisesta mitä mieltä tahansa, mutta virheellisiin tietoihin perustuvaan vaikuttamiseen on suhtauduttava kriittisesti ja silloin on kyse informaatiovaikuttamisesta. Kehoitankin teitä olemaan valppaana tällaisen vaikuttamisen osalta ja ilmoittamaan piirien toimistoon mahdollisista virheellisiin tai virheellisiksi epäiltyihin tietoihin perustuvasta informaatiovaikuttamisesta.
Lisäksi: Kilpailukutsut -välilehdessä on uutena Taitokilpailun kutsu ja tapahtumakalenteri on päivitetty versioon 0.7 Löytyy ”piirien yhteiset tapahtumat” -välilehdestä.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Arvoisat yhdistysten toimihenkilöt ja jäsenet (julkaistu 11.4.2022)
Muutama tärkeä asia tiedoksi teille kaikille piiritoimiston suunnasta:
1) Pyydän ILMOITUKSIA yhdistyksiltä Lukkari-Jukolan TALKOOTEHTÄVIIN VIIMEISTÄÄN 19.4.2022 kuluessa. Näin siksi, että järjestelyorganisaatiolle jää aikaa hoitaa niiden pysäköintialueiden liikenteenohjauksen, joita me emme pysty hoitamaan. Tähän liittyen tiedoksenne seuraavia asioita: Talkoolaiset ovat vakuutettuja järjestäjien vakuutuksilla. Perheeenjäsenet voivat osallistua talkoisiin, vaikka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Talkkoolaisen pitää olla 15-vuotias tai vanhempi. Talkoolaisille on ruokailumahdollisuus ja ainakin Turusta on järjestetty yhteiskuljetus (joka ei tosin välttämättä osu ihan yksiin talkootyötuntien kanssa => Suositeltavaa on yhdistysten omat yhteiskuljetukset).
2) Tässä linkkinä päivitetty tapahtumakalenteri v0.5 Tapahtumakalenteri ja vuosikello v0.5
3) Tässä linkkinä huomionosoitusten vuosikello. Huomionosoitusten vuosikello Huomionosoitusten osalta muistutan, että esitykset on lähetettävä piiritoimistoon vähintään KAHTA VIIKKOA ENNEN VUOSIKELLOSSA OLEVAA MÄÄRÄAIKAA LIITOISSA/VAST. Näin siksi, että esitykset asetetaan puoltojärjestykseen piirihallituksissa ja piirien yhteisessä työvaliokunnassa.
4) Piirien yhteiset toimikunnat löytyvät tästä linkistä. Piirien yhteiset toimikunnat vuonna 2022 Pyydän toimikuntia ”järjestäytymään” ja ilmoittamaan s-postilla piiritoimistoon puheenjohtajan, sihteerin ja muiden mahdollisten toimihenkilöiden nimet mahdollisimman pian.
5) Piiritoimisto on suljettuna ja toiminnanjohtajan tavoitettavuus on 2.-6.5. ja 9.-13.5.2022 alentuneella tasolla. Olen silloin Santahaminassa maistereiden kansainväliisen kurssin opettajana.
Jos havaitsette virheitä tai puutteita yllä olevissa tiedostoissa, niin laittakaa viestiä piiritoimistoon vsres@co.inet.fi
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Arvoisat yhdistysten jäsenet (julkaistu 18.3.2022)
Elämme tällä hetkellä järkyttäviä aikoja. Tuskin kukaan uskoi sodan puhkeamiseen Euroopassa meidän elinaikana. Niin kuitenkin kävi helmikuun lopulla. Turvallisuustilanne Euroopassa ja lähialueillamme (Kiova on vain runsaan 1 000km päässä Suomesta) on muuttunut merkittävästi ja muutos on ainakin pitkäkestoinen ellei jopa pysyvä. Etupiiriajattelu ja voimapolitiikka on palannut erään valtion työkalupakkiin. Muuttunut tilanne on aiheellisesti luonut turvattomuuden tunnetta kansalaisissa ja reserviläisissä. Tämä tunne ahdistaa purkautuen kysymyksinä ja haluna auttaa ukrainalaisina sekä tarpeena tehdä jotain hyödyllistä oman yhteiskuntamme hyväksi. Vapaaehtoinen maanpuolustustoiminta on yksi kanava saada vastauksia kysymyksiin ja tehdä asioita itsensä, lähestensä ja yhteiskunnan hyväksi. Kannustankin kaikkia yhdistyksiä aktiivisesti olemaan yhteydessä jäsenistöönsä, nykyisiin ja uusiin, sekä järjestämään yhteisöllistä tekemistä. Seuraavassa kohdassa olen kirjannut esimerkkejä yhteisestä tekemisestä. Yhdessä olemme vahvempia ja jaksamme myös henkisesti näiden vaikeiden aikojen yli kohti valoisampaa ja turvallisempaa tulevaisuutta.
Jäsenasiaa
– Jäsenhakemusten määrä on noussut vallitsevan tilanteen vuoksi merkittävästi. Tämä edellyttää yhdistyksiltä aktiivisia toimia uusien hakemusten käsittelyssä, vaikkakin hakemus katsotaan hyväksytyksi liitoissa kuukaudessa, jos yhdistys ei ole hakemusta käsitellyt.
– Jos yhdistyksessä, johon uusi henkilö hakeutuu jäseneksi, ei ole toimintaa, niin ohjatkaa uusi jäsen hakemaan esimerkiksi naapurikunnan tai alueen yhdistykseen. Liitto on saanut palautetta, että yhdistyksissä on todettu hakijalle, ettei heillä ole toimintaa, joten ei kannata hakea jäseneksi.
– Koittakaa selvittää hakijan taustat. Keinoina on esimerkiksi suosittelijoiden käyttö tai se, että joku yhdistyksestä tuntee hakijan. On tapauksia, että jäseneksi on hakemut ”valehahmoja” eli ei oikeita henkilöitä. Me toivotamme kaikki oikeat henkilöt mukaan toimintaan, mutta emme keksittyjä profiileja.
– Kun saamme uusia jäseniä, pyritään pitämään heidät mukana. Tällä tarkoitan sitä, että yhdistyksissä olisi hyvä järjestää toimintaa nyt, kun koronarajoituksetkin alkavat hellittämään. En tarkoita mitään massiivisia järjestelyitä vaativia juttuja, vaan vaikka ihan kokoontumisia kahvin ja nisun merkeissä. Tai ilmoitatte jäsenille, että määrättynä aikana tapaatte paikallisen kaupan tai jonkin muun kohteen pihalla ja lähdette yhdessä ulkoilemaan. Tai tuskin paikallinen liikuntasihteeri veloittaa paljoakaan, jos saatte puhuttua yhdistykselle yhteisen kuntosalivuoron. Näillä viikottaisilla liikuntahetkillä ei toki fyysistä kuntoa merkittävästi kohoteta, mutta näillä tapaamisilla on myös henkistä kuntoa ylläpitävä ja kehittävä vaikutus. Henkinen kunto on erittäin tärkeää näinä vaikeina aikoina.
Kevätkokoukset
– Kuten 1/22 Parivartiossa ilmoitettiin, on piirin kevätkokous Heikkilän Sotilaskodissa 31.3.2022 alkaen klo 1730 kahvitarjoilulla ja valtakirjojen tarkastamisella. Itse kokous alkaa klo 1800.
– Samassa ilmoituksessa edellytetiin ilmoittautumista kokoukseen 15.3.2022 kuluessa. Olen saanut ilmoittautumisia 18.3.2022 mennessä kahdelta yhdistykseltä 21 yhdistyksestä. Kehoitan yhdistyksiä ilmoittamaan osallistujansa osoitteeseen vsres@co.inet.fi mahdollisimman pian kahvitarjoiluiden riittävyyden varmistamiseksi.
Linkkejä kilpailukutsuihin
https://resul.fi/kilpailukutsu/reservilaisten-sm-pilkit/ 3.4. Reserviläispilkki Pyhäsalmi, ilm. 30.3. mennessä
https://resul.fi/kilpailukutsu/ampumasuunnistuskilpailut/ 23.4. Ampumasuunnistus Kärkölä, ilm. 13.4. mennessä
https://resul.fi/kilpailukutsu/pistooliampumajuoksun-mestaruuskisat/ 7.5. Pistooliampumajuoksu Imatra, ilm. 25.4. mennessä
https://resul.fi/kilpailukutsu/milcomp-finland-sotilamoniottelu/ 6.-7.5. Sotilasmoniottelu Hollola. ilm. 20.4. mennessä
https://resul.fi/kilpailukutsu/reservilaisurheiluliiton-perinnease-sm-kilpailut-2022/ 14.-15.5. Perinnease SM Lahti, ilm. 24.4. mennessä
https://resulfourdaymarch.fi/#/ 26.-29.5. RESUL Four Day March
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tiedotuksia yhdistyksille ja jäsenistölle (julkaistu 27.2.2022)
1) Puolustusvoimat on nostanut turvallisuustasoa. Siksi kaikkien ulkopuolisten liikkuminen Heikkilän alueella mukaan lukien piiritoimisto ja Sotilaskoti on kielletty toistaiseksi. Huomioikaa tämä järjestäessänne kokouksia tai tapaamisia.
2) Tapahtumakalenteri on päivitetty (Tapahtumakalenteri ja vuosikello v0.4).
3) MPK:n kurssitarjonnassa on paljon hyviä kursseja ja koulutuksia (https://mpk.fi/lounais-suomi/). Kannattaa hakeutua ja päivittää tietojaan maanpuolustuksesta sekä verestää omia taitojaan.
4) Tilanne Euroopassa on lisännyt maanpuolustuksellisiin toimintoihin hakeutuvien määrää. Kannustan yhdistyksiä rekrytoimaan paikallisesta uusia jäseniä toimintaan mukaan varmistuen kuitenkin siitä, että jäseneksi hakeutuva on todellinen henkilö. Kuvitteellisia hahmoja on jo hakeutunut muiden piirien yhdistysten jäseniksi. Ollaan siis tarkkoina, ettei jouduta monimuotovaikuttamisen kohteeksi.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kolme tiedotettavaa asiaa jäsenistölle (julkaistu 12.2.2022)
1) Tapahtumakalenteri on päivitetty. Kaksi peruuntunuttta tapahtumaa ja yksi uusi tapahtuma
2) Raision Reserviupseerit yhdessä Raision seurakunnan kanssa järjestää 27.2.2022 klo 10.00 alkaen Reserviläisjärjestöjen kirkkopyhän. Tilaisuuden jälkeen on kirkkokahvit puhujan kera seurakuntatalolla koronarajoitusten salliessa.
3) Varsinais-Suomen Reserviupseeri- ja Reserviläispiirien talvikilpailun tulokset alla olevassa liitteessä
Talvikilpailu 5.2.2022
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hyvät jäsenet, kaksi tärkeää asiaa. Pyydän lukemaan olevat tekstit ja liitteet (julkaistu 4.2.2022)
1) Me kaikki tiedämme Huovinrinteen Upseerikerhon ja olemme varmasti nauttineet siellä niin hyvistä antimistä kuin erinomaisesta seurasta. Koska Puolustusvoimat luopui ns kerhokiinteistöistä vuonna 2016 säästösyistä. Huovinrinteen Upseerikerho jatkoi toimintaansa ja toiminnan kannattavuuden vuoksi 2018 perustettiin Huovinrinteen kerhosäätiön. Säätiön johdolla kerho kykeni jatkamaan toimintaansa, kunnes tuli korona. Niinpä aiemmin vakaavaraisen säätiön talous muodostui tappiolliseksi, koska tilaisuuksia ei voitu pitää määräysten vuoksi. Pitkittynyt tilanne on aiheuttanut sen, että oli olemassa kaksi vaihtoehtoa: Lopettaa toiminta tai kerätä varoja toiminnan jatkamisen mahdollistamiseksi. Säätiö valitsi jälkimmäisen toimintalinja. Siksi säätiö pyrkii keräämään lahjoituksia kaikilta mahdollisilta auttajilta toiminnan jatkumisen varmistamiseksi, kunnes korona rajoitukset päättyvät ja normaali toiminta on mahdollista. Tämä viesti on siis vetoomus kaikille piirimme jäsenille säätiön tukemiseksi, koska pienikin lahjoitus vie asiaa eteenpäin. Lue lisää kuinka lahjoituksen voi tehdä seuraavasta Parivartiosta (1/22, ilmestymispäivä 17.2.2022).
2) Veteraanityössä ollaan siirtymässä perinneaikaan. Siksi halutaan kerätä muistitietoa siitä, miten veteraanityötä on tehty vuosikymmenten saatossa. Jokainen muistikuva on arvokas. Pyydänkin jäsenistöä lukemaan liitteenä olevat kaksi asiakirjaa ja jakamaan omia muistojaan veteraanityöstä jälkipolville tallenettavaksi.
Reservipiireille
Kleemola_Muistitietokeruun esittely ja ohjeet