Skip to content

Arkisto

Arvoisat piirimme yhdistykset ja yhdistysten jäsenet. (julkaistu 31.1.2022)

Parivartiolehti on yksi maamme laadukkaimmista, laajalevikkeisimmistä ja useimmin ilmestyvistä maanpuolustuksellisista piirilehdistä. Me jokainen saamme nauttia korkeatasoisista ja ajankohtaisista artikkeleista kuusi kertaa vuodessa. Lisäksi piirimme lehti on oivallinen viestintäkanava esimerkiksi erilaisten kokousilmoitusten ja kilpailukutsujen välittämiseen. Haluankin tässä yhteydessä lausua päätoimittajan ominaisuudessa lämpimät kiitokset kaikille kirjoittajille, yhdistyksille ja jäsenille lehtemme laadun takaajina.

Parivartio ei kuitenkaan synny ilman kustannuksia. Meidän jokaisen vuosittaisesta jäsenmaksusta 4,50 euroa on piirilehden vuosimaksua. Tällä maksulla ja nykyisellä jäsenmäärällä pystymme kattamaan noin 2/3 lehden vuotoisista taitto-, painatus- ja jakelukustannuksista sekä yhden ammattilaisen vaatimattoman korvauksen pyyteettömässä työssä julkaisun jokaisen julkaisun esivalmisteluissa. Siksi ilmoitusmyynti nousee tärkeään rooliin, jos/kun haluamme lehden ilmestyvän edelleen vuosittain kuusi kertaa yhtä korkeatasoisena kuin mitä se on ollut tähän asti.
Niinpä haastan piirimme yhdistykset ja yhdistysten jäsenet hankkimaan ilmoittajia lehteen. Lehden mediakortti on tässä linkkina mukana, josta saatte lisää taustatietoa lehdest ja ilmoitushinnoista. Koska itse päätoimittajana pyrin myös hankkimaan lehteen ilmoituksia pyydän yhdistyksiä ja jäseniä olemaan ilmoitushankinnan osalta yhteydessä minuun (vsres@co.inet.fi), jotta emme ”ahdistele” samoja yrityksiä/toimijoita useasta suunnasta.

Porkkanana tässä ilmoitusmyyntikamppaniassa on se, että ilmoituksen hankkinut yhdistys saa puolet myymänsä ilmoituksen tuloista yhdistyksen käyttöön.

Eli ei muuta kuin myymään ilmoituksia ja pidetään piirilehtemme edelleen maan kärkilehtenä.

Mediakorttia_uusi_2022

Marraskuun kuukausitiedote

Hyvät Reserviläiset

Vuosi on jo kääntymässä kohti loppuaan ja piirin toiminnassakin on jäljellä lähinnä Itsenäisyyspäivän ja Joulun juhlallisuudet.

Toimintaa on syksyn aikana käynnistelty, mutta koronan vaikutus näkyy edelleen väen aktiivisuudessa, mikä on ymmärrettävää. Koronaa ei ole vielä millään mittarilla nujerrettu ja tautitapaukset ovat tällä hetkellä reilussa kasvussa ja rajoituksetkin ovat palaamassa ihmisten arkeen.

Piirien yhteinen toiminnanjohtaja vaihtui kuun vaihteessa Erkin siirtyessä ansaitulle eläkkeelle. Toivotankin omasta puolestani hänelle leppoisia eläkepäiviä ja kiitän piirien eteen tehdystä työstä. Uuden toiminnanjohtajan valintaprosessia käynnistettiin jo kesän aikana ja koko prosessi työllisti molempien piirien hallituksia ja puheenjohtajistoja reilusti normaalia työtä enemmän kuluneen syksyn aikana. Kiitänkin kaikkia prosessiin osallistuneita arvokkasta työstä uuden toiminnanjohtajan valinnassa. Prosessin tuloksena Joni Lindeman valittiin tehtävään ja hän aloitti kuun alussa. Toivotan hänelle onnea ja menestystä tehtävässään.

Piirin syyskokous pidettiin 10.11. ja vuoden alusta aloittavaan hallitukseen valitiin seuraavat henkilöt:

puheenjohtaja: Pekka Tuominen (Turku)
1.varapuheenjohtaja: Sakari Salo (Kaarina-Piikkiö)
2.varapuheenjohtaja: Jouni Kokkonen (Raisio)
jäsen/varajäsen : Juha Parkkonen (Turku)/ Ville Honkanen (Turku)
jäsen/varajäsen: Petteri Peltomaa (Turku) / Suvi Lähteenmäki (Oripää)
jäsen/varajäsen: Hannu Lahti (Loimaa) / Heli Ojala (Alastaro)
jäsen/varajäsen: Markku Hemmilä (Mynämäki) /Juha Ovaska (Naantali)
jäsen/varajäsen: Jussi Perkkola (Laitila) / Kai Sainio (Laitila)

Toivotan kaikille terveyttä ja rauhallista loppuvuotta!

Pekka Tuominen
Varsinais-Suomen Reserviläispiiri
1. varapuheenjohtaja

Toiminnanjohtajalla on asiaa

Arvoisat piirin jäsenet. Aloitin toiminnanjohtaja marraskuun alusta ja otin tehtävän vastaan kiitollisena, mutta myös nöyränä. On sangen hienoa päästä työskentelemään Teidän kanssa nyt hieman toisesta näkökulmasta kuin aiemmin Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkönä. Kummassakin tehtävässä toki on sama päämäärä; maanpuolustuksemme kivijalan, reserviläisten kanssa toimiminen isänmaamme hyväksi. Siten uskon, että teidän tuella pystyn suoriutumaan tehtävästä ja vastaamaan teidän kanssa niihin tavoitteisiin, joita uusin puolustusselonteko sälyttää reservimme harteille. Toivon myös Teiltä alussa hieman ymmärrystä ja erityisesti tukea, koska moni asia järjestötoiminnassa on minulle uutta. Yhdessä olemme vahvempia ja kykenemme vastaamaan eteen tuleviin haasteisiin.

Piiritoimiston aukioloajat

Olen piirien toimistolla fyysisesti paikalla ainakin seuraavina aikoina:

– 24.11.2021 klo 1000 – 1500
– 25.11.2021 klo 0900 – 1500
– 26.11.2021 klo 0900 – 1500
– 7.12.2021 klo 1030 – 1500
– 9.12.2021 klo 1200 – 1800
– 14.12.2021 klo 1030 – 1630
– 15.12.2021 klo 1100 – 1700
– 16.12.2021 klo 1100 – 1700
– 21.12.2021 klo 1030 – 1630
– 28.12.2021 klo 0900 – 1500
– 30.12.2021 klo 1200 – 1800
– Tammikuussa tiistaisin klo 1030 – 1600 ja torstaisin 1100 – 1800

Muina aikoina erikseen sovittaessa ja puhelimella/sähköpostilla tavoittaa 24/7. Mahdollisista muutoksista ilmoitan piirin nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.

Viestintä

Olen avannut VS reserviläispiirien yhteisen profiilin Instagramissa (@vsrespiirit). Tarkoituksena on julkaista jatkossa runsaammin asioita ja tapahtumia sekä nettisivuilla, Facebookissa että Instagramissa. Pyydänkin yhdistyksiä aktiivisesti laittamaan minulle materiaali julkaistavaksi, jotta saamme entistä enemmän näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja ehkä saamme jopa uusia henkilöitä kiinnostumaan tärkeästä toiminnasta. Kyse ei ole mistään proosan tuottamisesta, vaan muutamasta kuvasta ja muutamasta sanasta, jolla tuomme esille toimintaamme.

Rauhaisaa joulun odotusta ja aktiivista uutta vuotta 2022 maanpuolustuksen parissa.

Joni Lindeman
Varsinais-Suomen Reserviläispiirit
Toiminnanjohtaja

– – –

Piirin kevätkokouksessa 25.3.2021 hyväksyttiin toimintakertomuksen 2020 mukaisesti vuoden toiminnasta palkittavat seuraavasti:

Vuoden reserviläinen: Hannu Lahti, Loimaan Seudun Reserviläiset

Vuoden urheilija: Pasi Saastamoinen, Halikon Reserviläiset

Vuoden reserviläisyhdistys: Turun Reserviläiset

Jäsentoimintakilpailu: Pargas Reservister-Paraisten Reserviläiset

Yleistoimintakilpailu: Mynämäen Seudun Reserviläiset

Vuoden jäsenhankkija: Timo Saarinen, Louhisaaren Reservinaliupseerit

Turpotietäjä 2020 – Turvallisuuspolitiikan tietämystä mittaava kilpailu lukiolaisille – lue lisää

Normi reserviin ja varareserviin kuuluvien ylentämisestä (PEhenk-os määräys/HP965/28.02.2020)
Tutustu MPK:n verkkokoulutuksiin